Munca în cuplu, noua tendinţă pentru angajarea în străinătate. Vezi în ce domenii poţi să munceşti alături de partenerul de viaţă

Deşi ţările occidentale se confruntă cu majore probleme financiare, iar rata şomajului este în creştere în Europa, angajatorii străini caută în continuare lucrători români pentru anumite munci. Şi pentru că uneori celor care vor să se angajeze în străinătate le este greu să se rupă de familie sau nu vor să se despartă de partenerul de viaţă, străinii vin cu o soluţie: oferă locuri de muncă pentru cupluri.

15 afișări
Imaginea articolului Munca în cuplu, noua tendinţă pentru angajarea în străinătate. Vezi în ce domenii poţi să munceşti alături de partenerul de viaţă

Munca în cuplu, noua tendinţă pentru angajarea în străinătate. Vezi în ce domenii poţi să munceşti alături de partenerul de viaţă (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Cele mai multe locuri de muncă disponibile pentru cupluri sunt în domeniul îngrijirii copiilor sau a vârstnicilor sau pentru muncile casnice şi în agricultură.

În aceste cazuri, de exemplu, o familie angajează femeia pentru îngrijirea copiilor sau pentru menaj, iar bărbatul, pentru îngrijirea grădinii sau în agricultură.

Supermarketurile, firmele din industria alimentară sau din turism oferă, de asemenea, posibilitatea angajării în cuplu.

"Ofertele de muncă în străinătate se adresează tuturor, inclusiv persoanelor care doresc să plece în cuplu. Agenţiile de recrutare sunt conştiente de acest aspect şi oferă din ce în ce mai multe oportunităţi de lucru cuplurilor. Dacă nu doriţi să plecaţi la lucru în afara ţării singur, joburile adresate cuplurilor (soţ/soţie, prieteni, rude) sunt o alternativă interesantă. Un alt avantaj este faptul că doar unul dintre parteneri trebuie să vorbească engleza sau limba ţării în care se pleacă la lucru", a declarat Sonia Dan, responsabil PR al portalului de recrutare Tjobs.ro, pentru incont.ro.

Persoanele care doresc să plece la muncă în străinătate împreună cu partenerul sau cu un prieten, pot apela la agenţiile de recrutare care propun posturile vacante şi care vor căuta oportunităţi pentru angajarea în cuplu.

Citeşte mai multe despre munca în cuplu pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici