National Arena, periculos în cazul unei evacuări? Cum arată sistemul anti-huligani

Prefectul Capitalei Mihai Atănăsoaei, a declarat pentru Gândul că există riscul ca oamenii să cadă pe scări în timpul acţiunilor de evacuare a stadionului.

3 afișări
Imaginea articolului National Arena, periculos în cazul unei evacuări? Cum arată sistemul anti-huligani

National Arena, periculos în cazul unei evacuări? Cum arată sistemul anti-huligani

În cazul unui incident nedorit, evacuarea spectatorilor de pe Naţional Arena se poate dovedi o acţiune periculoasă.

În cadrul simulărilor făcute în ultimele săptămâni, Jandarmeria a exersat variante de evacuare fie a unui grup izolat de spectatori, fie a unui întreg sector de suporteri scandalagii. Forţele de ordine s-au lovit de o mare problemă: treptele de la nivelul doi al gradenei, situate la o înălţime de aproximativ 45 de metri faţă de nivelul terenului, sunt abrupte şi foarte înguste.

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat pentru gândul că, " din cauză că treptele au o înclinaţie de 38 la sută şi sunt înguste, în cazul unei eventuale evacuări, se poate crea o busculadă, în care oamenii să fie loviţi sau, ceea ce e mai rău, să cadă pe scări. De aceea, în cazul în care se dispune evacuarea, cei care stau la nivelul superior trebuie să aştepte în linişte instrucţiunile de evacuare. Pentru siguranţa lor este foarte important să nu se agite sau să alerge".

Citeşte mai multe despre cât de sigură e National Arena pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici