NATO urmează mersul lumii

Liderii NATO au căzut de acord asupra necesităţii creării unui scut antirachetă, adoptând un „concept strategic“ care descrie întreg evantaiul de ameninţări la adresa securităţii statelor membre şi răspunsurile moderne la adresa acestora, relatează AFP.

6 afișări
Imaginea articolului NATO urmează mersul lumii

NATO urmează mersul lumii

Documentul de 11 pagini, care îl înlocuieşte pe cel precedent, datând din 1999, a fost adoptat în prima dintre cele două zile ale summitului Alianţei Nord-Atlantice de la Lisabona.Marele element de noutate al acestui concept este menţionarea unui sistem antirachetă destinat protejării populaţiilor şi teritoriilor NATO, care va fi de acum înainte "unul dintre elementele centrale ale apărării colective". O cooperare va fi propusă Moscovei în acest domeniu, adăuga documentul, în preziua summitului NATO-Rusia.

Citeste tata stirea pe www.azi.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici