Numărul românilor cu acces la Internet, mult sub media UE. Cum vor autorităţile să informatizeze ţara

Ponderea ridicată a românilor fără acces la Internet, de 50% din totalul populaţiei, mult peste media UE, este inacceptabilă, a declarat, luni, vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes. Chiar şi aşa, cele mai recente date arătau că procentul trece de 58%.

6 afișări
Imaginea articolului Numărul românilor cu acces la Internet, mult sub media UE. Cum vor autorităţile să informatizeze ţara

Numărul românilor cu acces la Internet, mult sub media UE. Cum vor autorităţile să informatizeze ţara (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Oficialul european, prezent la Bucureşti în cadrul unei conferinţe privind Agenda Digitală şi implementarea unui set de acţiuni şi în România, spune că, la nivelul UE, rata de penetrare a internetului broadband este undeva la 26%, potrivit Incont.ro.

"Este foarte important ca ţările membre să-şi îndrepte atenţia spre cei care au ramas în urmă, România trebuie să investească în dezvoltarea internetului, mai ales în mediul rural, unde populaţia are venituri mici şi educaţie precară", spune Neelie Kroes. De altfel, chiar datele INS arată că în jur de 40% din populaţia ţării trăieşte la sat.

Citeşte mai multe despre intenţiile autorităţilor pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici