O cameră în hotelurile-capsulă din Japonia are doar 18 metri pătraţi. Cât costă cele mai mici camere de hotel din lume

Cea mai mică încăpere hotelieră de pe mapamond măsoară doar 18 metri pătraţi, dar caracteristicile ce ţin de condiţii şi detaliile de design sunt clasificate deseori la trei sau patru stele.

8 afișări
Imaginea articolului O cameră în hotelurile-capsulă din Japonia are doar 18 metri pătraţi. Cât costă cele mai mici camere de hotel din lume

O cameră în hotelurile-capsulă din Japonia are doar 18 metri pătraţi (Imagine: www.incont.ro)

"Sunt încăperi mici, eficiente şi din punct de vedere al sustenabilităţii, au o logică", susţine Reneta McCarthy, lectorul Facultăţii de Administrare Hotelieră din cadrul Cornell School, citată de Forbes.

Fie că sunt trendy, high-tech sau fashion, "micro-încăperile" au un scop bine definit: acela de a le oferi turiştilor posibilitatea înnoptării într-o anumită destinaţie, confortul pe care aceştia nu-l găsesc într-un campus, de pildă, şi mai ales, un preţ accesibil. Preţurile variază de la 30 de dolari până la 200, însă sunt şi excepţii de unităţi hoteliere în care clienţii plătesc atât cât îi lasă inima, informează www.incont.ro.

Cele mai mici camere de hotel se găsesc în hotelurile-capsulă din Japonia. Măsoară în jur de 18 metri pătraţi şi in cele mai multe dintre ele singura piesă de mobilier de dimensiuni mari este patul (adesea şi acesta pliabil). Nu lipsesc însă televizoarele, conexiunea wireless şi oferă ocazia de a te refugia de clasicele şi elaboroasele camere business, atât de plictisitoare uneori pentru oamenii de afaceri care obişnuiesc să călătorească des în hoteluri pretenţioase.

Ce-i drept, doar puţine dintre micile camere deţin şi propria baie, însă tocmai exprienţa unei băi comune face diferenţa din punct de vedere financiar

Citeşte mai multe pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici