O nouă autostradă a morţii: Bucureşti-Ploieşti, mai şerpuită ca DN1

Puţinii kilometri de autostradă pe care România îi are la ora actuală, dar care fac sute de victime în accidente rutiere vor fi completaţi cu un tronson mai şerpuit decât un drum naţional. Viitoarea autostradă Bucureşti –Ploieşti este, cel puţin pe hartă, mai întortocheată şi mai lungă cu şapte kilometri decât actualul drum care face legătura între Capitală şi municipiul Ploieşti, cunoscută ca una dintre cele mai însângerate şosele ale României. DN1, din Bucureşti până la şoseaua de centură a Ploieştiului, măsoară puţin peste 53 de kilometri, iar autostrada va avea 62 de kilometri.

1 afișare
Imaginea articolului O nouă autostradă a morţii: Bucureşti-Ploieşti, mai şerpuită ca DN1

O nouă autostradă a morţii: Bucureşti-Ploieşti, mai şerpuită ca DN1

Traseul autostrăzii începe din strada Petricani din Bucureşti (km 0+000), cu aproximativ 1.200 metri înaintea intersecţiei cu calea ferată Bucureşti-Constanţa. Din punct de vedere administrativ, autostrada va începe din sectorul 2 al municipiului Bucureşti şi se continuă pe teritoriul judeţelor Ilfov şi Prahova. Autostrada va traversa lacul Pipera pe un pod şi va trece foarte aproape de groapa de gunoi din comuna Voluntari. Înainte de a se întâlni cu viitoarea autostradă de ocolire, aliniamentul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti va traversa teritoriile localităţilor Tunari şi Ştefăneştii de Jos din judeţul Ilfov. Imediat după pădurea Vlăsiei, autostrada se va intersecta cu un drum judeţean ce face legătura între Gruia şi Lipia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici