O nouă metodă anti-stres: MBSR de la Mindfulness Based Stress Redu­cti­on

Patru litere magice: MBSR de la Mindfulness Based Stress Redu­cti­on şi stresul dispare. Este o metodă foarte apreciată la New York pentru că reuşeşte să ţină sub control stresul, factor de risc menţionat într-o listă lungă de boli severe, dar şi să prelungească starea de bine, de relaxare dobândită în vacanţa de vară.

11 afișări
Imaginea articolului O nouă metodă anti-stres: MBSR de la Mindfulness Based Stress Redu­cti­on

O nouă metodă anti-stres: MBSR de la Mindfulness Based Stress Redu­cti­on (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De când medicul Jon Kabt Zinn a conceput şi a lansat noua metodă anti-stres, la New York se spune, mai în glumă, mai în serios, că oamenii sunt mult mai destinşi. Biolog american, Jon Kabat Zinn este profesor emerit la Universitatea Medicală din Massachusetts, informează www.jurnalul.ro.

El a conceput metoda MBSR combinând meditaţia cu unele tehnici de yoga. Principiul de bază al metodei constă în acceptarea situaţiilor tensionate de zi cu zi. Potrivit profesorului Jon Kabat Zinn, negarea senzaţiei de stres, a gândurilor negative sau a disconfortului fizic este inutilă şi dăunătoare. Rezolvarea vine din acceptarea acestora. Nu este uşor, admite cercetătorul ame­rican. Dar se învaţă! Într-un program de opt săptămâni, adepţii metodei MBSR deprind gestionarea stresului prin forţele proprii.

Citeşte mai multe pe www.jurnalul.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici