Opinie Cristian Hostiuc: Să ne rugăm ca America să nu rămână fără toner!

Fed-Banca Centrala Americana este chemată din nou să maseze cordul pieţelor financiare. Preşedintele Obama nu a reuşit să calmeze luni pieţele de acţiuni şi mai mult i-a enervat pe investitori, care nu cred că el poate aduce America la mal din mijlocul vârtejului economic.

7 afișări
Imaginea articolului Opinie Cristian Hostiuc: Să ne rugăm ca America să nu rămână fără toner!

Opinie Cristian Hostiuc: Să ne rugăm ca America să nu rămână fără toner!

Pentru că nu îşi poate implementa agenda şi a ajuns în situaţia în care nu poate lua nici o decizie fără votul republicanilor, preşedintele Statelor Unite nu poate decât să asiste de pe margine şi să ţină discursuri. Deciziile executive efective sunt în mâinile Fed care trebuie să accelereze "tipărirea" de bani şi să cumpere activele financiare în dolari de care toată lumea vrea să scape în aceste vremuri.

Fed trebuie să facă ceva, să arate că a preluat comanda, nu că această nouă tranşă de dolari ar schimba cu ceva situaţia. Dar a luat o decizie, vinde o nouă speranţă investitorilor. Bună-rea această speranţă, asta e. Alta mai bună nu există. Dobânzile sunt deja la zero şi americanii tot nu au reuşit să producă noi locuri de muncă. Problema lui Obama este că nu poate crea noi joburi, un indicator politic foarte important în SUA.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici