Parcul Cişmigiu, strivit de patru turnuri de 30 de etaje

Distrugerea ur­­ba­­nistică a Bu­cu­reş­tiului, înce­pu­tă pe vremea lui Ceau­­şescu, continuă şi în prezent, prin plantarea într-un oraş înghesuit a unei păduri de blocuri turn. După acoperirea Bisericii Armeneşti cu un turn de 19 etaje şi a Catedralei Sfântul Iosif cu un altul de peste 75 de metri, în timp ce parcul Bordei este la un pas de a fi distrus, a venit rândul parcului Cişmigiu să încapă pe mâna „investitorilor“.

1 afișare
Imaginea articolului Parcul Cişmigiu, strivit de patru turnuri de 30 de etaje

Parcul Cişmigiu, strivit de patru turnuri de 30 de etaje

Chiar în coasta istoricei grădini, în spatele Palatului Universul, proprietarul terenu­lui şi al construcţiei, patronul firmei Universul SA, vrea să ridice un turn de 27 de etaje. Mai mult, ca să nu creeze cumva un dezechilibru, afaceristul propune prin planul urbanistic zonal ridicarea altor trei turnuri în jurul grădinii Cişmigiu, pe terenuri care nici măcar nu sunt în proprietatea lui. Unul dintre ele este lângă Conservator, pe Calea Ştirbei Vodă, al doilea, pe un teren de tenis aflat la intersecţia Căii Ştirbei Vodă cu str. Schitu Măgureanu, iar al treilea, peste o casă foarte veche, care se află gard în gard cu Cişmigiul, pe strada Şipotul Fântânilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici