Parcurile, salvate dupa trecerea drujbelor

Terenurile amenajate ca spatii verzi nu vor mai putea fi acoperite de constructii, iar actele administrative sau juridice prin care destinatia initiala a acestor suprafete a fost schimbata vor fi declarate nule, a decis ieri Guvernul printr-o ordonanta de urgenta.

1 afișare
Imaginea articolului Parcurile, salvate dupa trecerea drujbelor

Parcurile, salvate dupa trecerea drujbelor

Schimbarea destinatiei terenurilor, reducerea suprafetelor acestora si stramutarea lor au fost interzise, indiferent de regimul juridic al acestora. Pana in 2013 suprafata verde trebuie sa ajunga la 26 mp pe cap de locuitor. Autoritatile au luat masuri cam tarziu, avand in vedere ca din 1990 pana in 2003 suprafata verde a scazut cu aproximativ 2.000 hectare. Scaderea cea mai semnificativa a inregistrat-o Bucurestiul, unde in ultimii 15 ani spatiile verzi s-au injumatatit (din 34 milioane mp in 1989, anul trecut mai erau doar 17 milioane mp).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici