Paşapoarte multe, comisioane grase!

Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, a anunţat, ieri, că a cerut demiterea directorului economic şi a şefului serviciului de paşapoarte de la Regia Patrimoniului Protocolului de Stat, pentru nereguli în derularea unui contract de tipărire a paşapoartelor, încheiat în 2001, cu Bundesdruckerei.

1 afișare
Imaginea articolului Paşapoarte multe, comisioane grase!

Paşapoarte multe, comisioane grase!

Contractul, în valoare de 35,5 milioane euro, a fost încheiat de fostul guvern, cu firma germană Bundesdruckerei, pentru realizarea unui nou model de paşaport, cu elemente de siguranţă corespunzătoare cerinţelor UE, precum şi pentru livrarea consumabilelor şi a tehnicii aferente. Procedurile de selectare a firmei, prin licitaţie internaţională, au fost derulate de secretarul general al Guvernului Şerban Mihăilescu, iar contractul a fost semnat de directorul general al RA-APPS din acea perioadă, Eugen Bejenariu.Bolojan a arătat că RA-APPS a încheiat ulterior, până în aprilie 2007, un număr de 11 acte adiţionale prin care valoarea contractului de furnizare a produselor consumabile a fost majorată nejustificat, în lipsa documentelor necesare şi fără indicarea unui preţ pe bucată. Ultimul act adiţional, încheiat în aprilie, majora valoarea totală a contractului cu 1,1 milioane euro pentru livrarea de componente hardware.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici