Pe ce traseu va fi construită în România autostrada care va lega Marea Neagră de Marea Baltică. Proiectul, discutat în octombrie

Proiectul de construcţie a unei autostrăzi care să lege Marea Neagră de Marea Baltică va fi discutat în luna octombrie, la Cernăuţi, a anunţat, vineri, la Siret, directorul proiectelor de reţele rutiere şi feroviare al Comisiei Economice pentru Europa a Naţiunilor Unite, Helmut Meelich.

13 afișări
Imaginea articolului Pe ce traseu va fi construită în România autostrada care va lega Marea Neagră de Marea Baltică. Proiectul, discutat în octombrie

Pe ce traseu va fi construită în România autostrada care va lega Marea Neagră de Marea Baltică. Proiectul, discutat în octombrie (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Meelich, care se află în judeţul Suceava împreună cu membri ai Trans-European Motorways (TEM) al United Nations Economic Commission for Europe (UNECE), a participat, vineri, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, la o întâlnire cu autorităţi ale regiunii Cernăuţi din Ucraina şi ale judeţului Suceava, unde s-a prezentat necesitatea înfiinţării unui coridor de transport care să lege Marea Neagră de Marea Baltică, prin Suceava şi Cernăuţi.

Potrivit proiectului prezentat de autorităţile române şi ucrainene, autostrada preconizată va fi construită pe traseul E 85, de la Mărăşeşti spre Siret, apoi prin Cernăuţi, Ternopil şi va fi conectată la autostrada Cracovia-Lvov-Kiev, care este în construcţie şi astfel vor fi interconectate coridoarele europene III, IV şi IX.

Citeşte mai multe despre autostrada care va lega Marea Neagră de Marea Baltică pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici