Pentru bani, Mitzura il scoate pe Arghezi din manuale

Tudor Arghezi va fi scos din manualele de romana, chiar daca opera acestuia este obiect de studiu in programele de specialitate. Pretentiile financiare ale Mitzurei Arghezi, fata poetului, sunt apreciate de catre editorii de carte scolara ca fiind inacceptabile. Si urmasii lui Octavian Goga, Vasile Voiculescu, Lucian Blaga si George Calinescu solicita drepturi banesti considerabile pentru fiecare paragraf reprodus in manuale si in culegerile de texte literare.

2 afișări
Imaginea articolului Pentru bani, Mitzura il scoate pe Arghezi din manuale

Pentru bani, Mitzura il scoate pe Arghezi din manuale

Legea 8/1996 privind drepturile de autor stipuleaza ca este permisa, in scop educativ, citarea de scurte fragmente dintr-un autor clasic roman. Autorii de manuale sustin insa ca legislatia este confuza si ca nu poti reproduce trei randuri dintr-o strofa sau o strofa dintr-un sonet. In cazul unui fragment de proza, este imposibil de citat doar o singura fraza desprinsa dintr-un context mai amplu sau chiar dintr-un capitol ce permite reproducerea lui integrala.


Citeste toata stirea pe www.gardianul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici