Pesta Romaneasca, luata de patronii americani

Pesta porcina din judetul Timis ar putea amâna reluarea livrarilor de carne de porc din România în alte state membre ale Uniunii Europene, interzise din 2003 din cauza aceleiasi boli. Reprezentantii industriei de profil au declarat ca au cerut de mai multe ori Comisiei Europene sa permita livrarile din România în state UE, decizie conditionata de eradicarea pestei porcine fara utilizarea vaccinului.

1 afișare
Imaginea articolului Pesta Romaneasca, luata de patronii americani

Pesta Romaneasca, luata de patronii americani

Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a descoperit ca fermele de porci ale companiei americane Smithfield nu au autorizatie de functionare.
„Depistarea unui focar de pesta porcina într-o ferma afecteaza discutiile pe care le avem cu reprezentantii Comisiei Europene pe tema reluarii livrarilor. Acum solutia ar fi lohnul, pentru ca nu poti cere sa fie permis exportul când ai pesta porcina într-o ferma“, a declarat presedintele Romalimenta, Sorin Minea, citat de Mediafax. Unul dintre argumentele folosite anterior de reprezentantii firmelor românesti pentru a convinge Comisia Europeana sa permita reluarea exporturilor era absenta focarelor din ferme, virusul fiind depistat pâna în prezent în România numai în gospodarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici