Peste 20.000 de oferte de joburi sezoniere în străinătate. Vezi unde te poţi angaja

A venit vara şi odată cu ea s-au înmulţit şi ofertele de locuri de muncă în străinătate. Cei care vor să se angajeze cu contracte pe câteva luni în ţări din Europa, dar şi de pe alte continente, au la dispoziţie 22.000 de oferte de joburi, din care aproape 40% sunt sezoniere. Restul se adresează personalului calificat sau specializat cu studii superioare, în special celor cu studii medicale.

22 afișări
Imaginea articolului Peste 20.000 de oferte de joburi sezoniere în străinătate. Vezi unde te poţi angaja

Peste 20.000 de oferte de joburi sezoniere în străinătate. Vezi unde te poţi angaja (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ofertelor înregistrate pe portalul de recrutare Tjobs.ro, la începutul lunii iunie erau disponibile 22.163 de locuri de muncă în străinătate, în 40 de ţări diferite.

În topul ofertelor imediate de angajare, cele mai multe oferte sunt pentru joburi sezoniere (38,49%), pentru joburi specializate (34,49 %) şi pentru joburi necalificate (25,91 %).

Totuşi, angajările pentru munci sezoniere sunt în scădere cu aproape 33% faţă de începutul lunii mai, ceea ce înseamnă că recrutările pentru sezonul estival se apropie de sfârşit: hoteluri/turism (l4.125 poziţii libere), agricultură/silvicultură (1.552 poziţii libere), restaurante (1.224 poziţii libere), vase de croazieră (912 poziţii libere).

În creştere sunt ofertele de joburi pentru personal calificat, ca de exemplu personal medical şi sanitar (5.445 poziţii libere), în transporturi (880 poziţii libere), industrie (802 poziţii libere), şi cele cu alte joburi necalificate: îngrijire bătrâni (2.610 poziţii libere), au pair/îngrijire copii (1.000 poziţii libere), sau necalificaţi (833 poziţii libere).

Citeşte mai multe despre ofertele de joburi sezoniere în străinătate pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici