PF Daniel se umileste

Ieri, Biserica Ortodoxa Româna a avut o mare zi de sarbatoare. In cadrul unei ceremonii fastuoase, a fost oficiata intronizarea celui de-al saselea Patriarh, Prea Fericitul Daniel. La Catedrala Patriarhala din Dealul Mitropoliei s-au adunat inalti prelati a 30 de biserici crestine, dar si reprezentanti ai politicii românesti: Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Corneliu Vadim Tudor, Calin Popescu Tariceanu, Traian Basescu.

1 afișare
Imaginea articolului PF Daniel se umileste

PF Daniel se umileste

Regele Mihai a venit insotit de Principesa Margareta si Printul Radu si a ocupat un loc modest, undeva in spate, desi Casa Regala are, printr-un protocol bine stabilit, locuri privilegiate in orice biserica din România. De altfel, cel mai bine primit discurs a fost acela rostit de Regele Mihai, care a chemat institutiile statului si oamenii obisnuiti la o mai strinsa legatura cu biserica. Dupa terminarea alocutiunii, PF Daniel a coborit si l-a imbratisat pe Rege, soptindu-i ceva la ureche. Dupa incheierea ritualului de intronizare, noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe a plecat la Cotroceni, pentru a primi din miinile presedintelui Basescu Ordinul Steaua României in Grad de Mare Cruce.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici