Presedentia ungara a UE, folosita pentru autonomia Tinutului Secuiesc

In acest sfarsit de saptamana, maghiarii s-au strans in sedinta la Targu-Mures pentru a pune, din nou, autonomia la cale. Izsak Balasz (foto), presedintele Consiliului National Secuiesc (CNS), a declarat ca, pana in 2011, cand Ungaria va ajunge la presedintia Uniunii Europene, CNS va face toate demersurile necesare pe langa Guvernul de la Budapesta pentru a-si asigura sprijinul pentru obtinerea independentei. In aceeasi sedinta, CNS a adoptat si o Proclamatie de autonomie.

2 afișări
Imaginea articolului Presedentia ungara a UE, folosita pentru autonomia Tinutului Secuiesc

Presedentia ungara a UE, folosita pentru autonomia Tinutului Secuiesc

Ideea autonomiei este "o necesitate care nu poate fi nici schimbata, nici ignorata", subliniaza secuii in Proclamatie. Ei spun ca problema minoritatilor este una de maxima actualitate in plan european si spera ca, odata cu schimbarea stafetei la Bruxelles, politica pentru comunitatile maghiare din afara Ungariei sa fie mult mai pronuntata. Ei dau exemplul Cataluniei, provincie care, acum o saptamana, a organizat un referendum. 94,71% din cei 700.000 de catalani s-au pronuntat atunci in favoarea autonomiei regiunii.

Citeste toata stirea pe www.gardianul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici