"Prima casă" 4 a ajuns la start. Ce aduce nou faţă de ediţiile anterioare?

Programul de credite ipotecare "Prima casă" intră în etapa în care riscurile de neplată vor fi împărţite în mod egal între bănci şi Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri ca reprezentant al statului. Din punctul de vedere al clienţilor, aceasta va însemna probabil restrângerea numărului de bănci care vor continua să acorde finanţări în cadrul programului.

7 afișări
Imaginea articolului "Prima casă" 4 a ajuns la start. Ce aduce nou faţă de ediţiile anterioare?

"Prima casă" 4 a ajuns la start. Ce aduce nou faţă de ediţiile anterioare?

Băncile care au deja volume mai mari de credite în stoc îşi pot asuma mai uşor riscul aferent noii variante. De asemenea, băncile care caută să recâştige cotă de piaţă ar putea fi implicate. La nivelul costurilor nu sunt de aşteptat modificări semnificative: avansul cerut va fi de 5%, iar marja maximă peste rata EURIBOR la trei luni rămâne la 4%. O anumită scumpire ar putea fi antrenată de tendinţa de creştere a EURIBOR.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici