Pro-băsescienii din PSD au impus alianţa cu PD-L, Iliescu anunţă lupta de gherilă

PSD a anunţat ieri, la încheierea şedinţei Comitetului Executiv, că vrea să intre la guvernare alături de PD-L. Conducerea PSD a votat, în proporţie zdrobitoare, intrarea la guvernare: 41 pentru un guvern PD-L-PSD, 17 pentru rămânerea în opoziţie. Singura condiţie politică pe care PSD o pune partidului condus de Emil Boc este aceea ca UDMR să nu facă parte din noul Executiv.

1 afișare
Imaginea articolului Pro-băsescienii din PSD au impus alianţa cu PD-L, Iliescu anunţă lupta de gherilă

Pro-băsescienii din PSD au impus alianţa cu PD-L, Iliescu anunţă lupta de gherilă

Liderul PSD, Mircea Geoană, a precizat, în exclusivitate pentru Gândul, detaliile ofertei pesediste. „Mandatul meu este ca PSD să ceară o coreprezentare în şefia Guvernului. Asta înseamnă că, în primii doi ani, premierul va fi de la PD-L, iar în următorii doi va fi de la PSD”. Potrivit lui Geoană, în primii doi ani, PSD va cere să aibă un vicepremier care va „cosemna” toate actele pe care-şi pune semnătura prim-ministrul. În privinţa miniştrilor, nu s-au făcut referiri concrete la şedinţa de ieri a PSD, deşi surse din partid au reînceput să-i propună pe Cristian Diaconescu, Victor Ponta şi Titus Corlăţean în Guvernul cu democraţii.

 

Citeste toata stirea pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici