Programe de internship pentru tinerii fără experienţă în muncă. Unul din trei candidati este ca si angajat

În condiţiile în care piaţa muncii din România s-a contractat în ultimii ani, ca urmare a crizei economice, tinerii care şi-au căutat un loc de muncă s-au lovit de o problemă majoră: lipsa experienţei. În timp ce angajatorii îşi recrutează salariaţii dintre cei care au cât mai multă experienţă, absolvenţii se plâng de faptul că nu pot acumula experienţa cerută dacă nimeni nu le dă şansa angajării. Companiile au găsit însă o soluţie pentru această situaţie, majoritatea multinaţionalelor prezente în România oferind din ce în ce mai multe programe de internship sau de trainee.

15 afișări
Imaginea articolului Programe de internship pentru tinerii fără experienţă în muncă. Unul din trei candidati este ca si angajat

Programe de internship pentru tinerii fără experienţă în muncă. Unul din trei candidati este ca si angajat (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

La târgul de joburi Angajatori de Top, care tocmai a avut loc în Bucureşti în acest weekend, companiile participante au venit cu o ofertă de aproape 40 de programe de internship şi de trainee, în domenii variate, pentru aproximativ 250 de tineri, potrivit organizatorilor.
"Oferta de internshipuri a revenit în acest an la nivelul celei din 2007, ceea ce indică un nivel foarte bun. Acest lucru nu înseamnă însă că selecţia nu este una riguroasă", a declarat pentru incont.ro Dragoş Gheban, manager de proiect Angajatori de Top.

Potrivit acestuia, aproximativ 15% dintre tinerii care intră într-un program de internship sunt angajaţi imediat după terminarea lui, în timp ce unul din trei primeşte jobul după terminarea studiilor.

În cazul programelor de trainee, peste 90% dintre cei care fac un astfel de stagiu sunt angajaţi după aceea.

Citeşte mai multe despre programele de internship pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici