Programe pe bani de la UE pentru profesorii şi studenţii de la ASE

Profesorii şi studenţii de la ASE beneficiază de proiecte pe fonduri europene de 25 de milioane de euro prin intermediul cărora pot obţine burse doctorale şi postdoctorale, locuri de practică, servicii de consiliere în carieră, dar pot urma şi cursuri pentru tinerii antreprenori.

7 afișări
Imaginea articolului Programe pe bani de la UE pentru profesorii şi studenţii de la ASE

Programe pe bani de la UE pentru profesorii şi studenţii de la ASE (Imagine: Victor Ciupuliga/Arhiva Mediafax Foto)

"Atât studenţii, cât şi profesorii de la ASE se pot implica în aceste proiecte dacă fac parte dintr-un grup ţintă vizat de aceste programe cu condiţia să nu fie deja în alte programe similare. Trebuie însă rigoare şi întelepciune atunci când sunt scrise aplicaţiile", spune Dumitru Miron, prorector la ASE Bucureşti, care se ocupă şi de gestionarea proiectelor europene din cadrul instituţiei.

Studenţii şi profesorii interesaţi să se implice în proiectele pe fonduri UE aflate în prezent în derulare în cadrul ASE pot obţine mai multe informaţii de la Biroul de Orientare şi Accesare Fonduri Structurale ale UE, care are sediul deasupra sălii de sport a ASE din strada Stanislav Cihoski.

ASE atrage fonduri de la UE prin intermediul a 51 de programe, iar banii care au intrat în conturile instituţiei în ulti­mii cinci ani reprezintă jumătate din bu­getul de 51 mil. euro pe anul trecut.

Din totalul proiectelor pentru care ASE a primit undă verde de la Bruxelles, 15 au fost demarate pe parcursul acestui an. În 2010 ASE a avut 36 de proiecte destinate programelor de doctorat, pro­iec­tele europene au vizat însă şi programe de cooperare internaţională, formarea profesorilor sau dezvoltarea programelor de master.

Află care sunt programele pentru profesorii şi studenţii de la ASE pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici