PSD are cu ce, dar nu poate singur

PSD este o constantă a oricărei viitoare formule de guvernare datorită numărului mare de parlamentari pe care îi deţine – 147. Dacă va ajunge sau nu să guverneze, răspunsul îl pot da doar negocierile cu celelalte partide parlamentare şi preşedintele Băsescu.

1 afișare
Imaginea articolului PSD are cu ce, dar nu poate singur

PSD are cu ce, dar nu poate singur

Pentru că a câştigat alegerile legislative din 2004 şi pentru că este cel mai important partid din Parlament, liderul PSD, Mircea Geoană,  spune că “nu e nimic anormal” ca partidul să îşi propună să ajungă la guvernare dacă Guvernul Tăriceanu va pica în urma moţiunii de cenzură anunţate de social-democraţi pentru 10 septembrie. Geoană a adăugat că, dacă PSD va ajunge la guvernare acum sau după alegerile viitoare, este un element tactic, nu este un element strategic pentru partid, iar faptul că preşedintele unui partid este candidat la fotoliul de prim-ministru nu reprezintă o ambiţie personală a lui, ci este o realitate politică. “Nu este nici un fel de gafă politică. Cred că este un lucru elementar în politică. Dacă aş fi spus doar moţiune de cenzură şi să ne oprim cu comentariul nostru cu privire la formarea unui nou guvern, alţi comentatori, sau chiar aceiaşi, ar fi spus că e o gafă pentru faptul că nu am spus ce trebuie să punem în loc”, a explicat Geoană. Potrivit acestuia, ce va fi după căderea Guvernului Tăriceanu, aceasta este o întrebare la care nu numai PSD trebuie să aducă un răspuns. “Sunt şi alte formule de guvernare, şi alte formule de guvern care pot fi avute în vedere”, spune Geoană. Scenariile în PSD merg de la o guvernare alături de PNL sau de PD până la un guvern monocolor sau declanşarea de anticipate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici