Reîncepe lupta pentru dobânzi la depozite: băncile medii vin cu oferte agresive

Băncile de talie mică şi medie dau semnalul redeschiderii luptei pentru atragerea de bani de la clienţi prin dobânzi mari la depozite, în timp ce băncile mari încearcă tocmai să le reducă, pentru a-şi proteja profitabilitatea.

11 afișări
Imaginea articolului Reîncepe lupta pentru dobânzi la depozite: băncile medii vin cu oferte agresive

Reîncepe lupta pentru dobânzi la depozite: băncile medii vin cu oferte agresive (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Reapar astfel pe piaţă dobânzi de 7,5%-7,75% pe an la lei şi de 4% pe an la euro, care păreau să fie intrate în istorie la începutul verii, atunci când toţi bancherii se concentrau pe vânzarea de credite, iar scăderea costurilor la care banii sunt atraşi şi plasaţi era o prioritate.

Acum îşi spun cuvântul turbulenţele de pe pieţele internaţionale, care fac ca lichiditatea să fie din nou în vârful listei prio­rităţilor bancherilor.

Cea mai recentă mişcare vine de la Banc­post, o bancă de top zece controlată de grupul elen Eurobank, care cu ocazia aniver­să­rii a 20 de ani de activitate a venit cu o ofertă de depozite pe patru luni cu dobânzi de 7,5% pe an la lei, respectiv 4% pe an la euro.

Află mai multe despre ofertele pentru depozite pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici