Rodica Stanoiu a dat note informative la Securitate despre Adrian Nastase

Documentele prezentate in instanta de catre CNSAS arata ca Rodica Stanoiu a fost informator al Securitatii in perioada 1983 – 1987. Principala misiune a “Sandei” a fost filarea profesorului universitar Marilena Uliescu si a persoanelor aflate in apropierea acesteia, printre care si viitorul sef al Guvernului in care Rodica Stanoiu a fost ministru al justitiei, Adrian Nastase. Unul dintre ofiterii de legatura al fostului demnitar s-a ocupat si de “prelucrarea informativa a scriitorului Marin Preda.

1 afișare
Imaginea articolului Rodica Stanoiu a dat note informative la Securitate despre Adrian Nastase

Rodica Stanoiu a dat note informative la Securitate despre Adrian Nastase

In procesul in care se discuta contestatia fostului ministru al justitiei Rodica Stanoiu impotriva verdictului de colaborator al Securitatii CNSAS a depus o serie de documente provenind din arhiva fostelor servicii secrete comuniste. Conform acestora, Rodica Stanoiu ar fi dat 41 de note informative, semnate cu numele de cod “Sanda”.

 

Citeste toata stirea pe www.gardianul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici