Românii au cumpărat 50 kg de aur în două săptămâni. 1,8 mil. euro este valoarea aurului vândut de BCR şi Piraeus de la începutul lunii iulie

BCR şi Piraeus, cele două bănci locale care derulează operaţiuni cu aur cu clientela, au vândut de la începutul lunii, adică în mai puţin de două săptă­mâni, circa 50 de kilograme de aur, în valoare de 1,8 milioane de euro.

9 afișări
Imaginea articolului Românii au cumpărat 50 kg de aur în două săptămâni. 1,8 mil. euro este valoarea aurului vândut de BCR şi Piraeus de la începutul lunii iulie

Românii au cumpărat 50 kg de aur în două săptămâni. 1,8 mil. euro este valoarea aurului vândut de BCR şi Piraeus de la începutul lunii iulie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Metalul preţios este văzut ca un "refugiu" în faţa furtunii care zguduie din nou pieţele financiare europene.

La cursul Băncii Naţionale, gramul de aur a sărit ieri de 153 de lei, atingând astfel un nou vârf istoric, pentru a treia zi la rând.

Mişcarea a fost determinată de creşterea cotaţiilor pe pieţele interna­ţionale, unde aurul a atins ieri un maxim de 1.578 dolari/uncie.

Citeşte mai multe despre aurul vândut de BCR şi Piraeus pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici