Românii au talent: Află câţi bani îi ia statul lui Adrian Ţuţu, câştigătorul premiului de 120.000 euro

Puţin peste o sută de mii de euro. Cu atât va rămâne Adrian Ţuţu, câştigătorul show-ului "Românii au talent", după ce statul român îi va impozita câştigul cu 19.200 de euro. Astfel, rapperului îi vor reveni doar 100.800 de euro, bani cu care, deocamdată, spune că nu ştie ce vrea să facă.

8 afișări
Imaginea articolului Românii au talent: Află câţi bani îi ia statul lui Adrian Ţuţu, câştigătorul premiului de 120.000 euro

Românii au talent: Află câţi bani îi ia statul lui Adrian Ţuţu, câştigătorul premiului de 120.000 euro

Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, a declarat pentru gândul că regretă că nu-l poate scuti pe Adrian Ţuţu de la plata impozitului: "Îmi pare sincer rău, pentru că e o situaţie specială, îi cunosc situaţia familială şi nu aş fi vrut să îi diminuez bucuria câştigării premiului. Dar, din păcate, nu avem baza legală pentru a-i acorda această scutire", spune Blejnar. Potrivit Codului Fiscal, "veniturile sub formă de premii se impun, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 16% aplicată asupra venitului net realizat din fiecare premiu. Obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului revine plătitorilor de venituri". Nu există nicio derogare de la obligaţia de plată. În cazul concursurilor cu premii, singura diferenţă faţă de jocurile de noroc este cota de impozitare (16%, faţă de 25%).

Când va încasa Adrian Ţuţu marele premiu

Ţuţu îşi va primi banii în scurt timp şi, spune el pentru gândul , nu ştie ce va face cu ei. Deocamdată e fericit şi simte că i-a avut alături pe părinţii lui, decedaţi de mult. "Am simţit că au fost cu mine şi atunci când am compus piesele cu care m-am prezentat la concurs. Versurile le-am scris într-o jumătate de oră şi nu am schimbat niciun cuvânt", a declarat orfanul de 19 ani.

Citeşte mai multe despre banii câştigaţi de Adrian Ţuţu pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici