Românii nu se mai împrumută în valută. De ce este mai avantajos creditul în lei

Experienţă neplăcută a ultimilor ani, în care euro s-a tot depreciat, i-a învăţat pe români, că dacă tot iau bani de la bancă, măcar să ia lei. Alegerea este uşurată de faptul că în ultimul an costul creditelor în monedă naţională s-a apropiat de cel al împrumuturilor în valută.

11 afișări
Imaginea articolului Românii nu se mai împrumută în valută. De ce este mai avantajos creditul în lei

Românii nu se mai împrumută în valută. De ce este mai avantajos creditul în lei (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Brokerii spun că anul acesta raportul între creditele de consum în valută şi cele în lei s-a schimbat radical, cele în monedă naţională ajungând la 90% din total.

Costurile reale ale împrumuturilor în lei s-au apropiat foarte mult de cele de la valută. De exemplu, Dobândă Anuală Efectivă (DAE) la cele mai ieftine credite de nevoi personale în lei este de 13-15 la sută, iar la cele în euro de 12-16 la sută.

Citeşte mai mult pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici