Scăderea leului ne scumpeşte traiul

Moneda naţională a început anul cu stângul, după ce în prima sesiune a lui 2009 a înregistrat o depreciere notabilă faţă de ultima şedinţa a anului trecut, ajungând la o cotaţie de 4,0296 lei/euro. Rata de referinţă a leului nu a mai fost atât de scăzută din 11 noiembrie 2004, când un euro valora 4,0367 lei.

1 afișare
Imaginea articolului Scăderea leului ne scumpeşte traiul

Scăderea leului ne scumpeşte traiul

Analiştii economici preconizează că pe parcursul acestui an cursul leu/euro se va găsi undeva în jurul valorii de 4 lei, însă pentru martie 2009 se aşteaptă o devalorizare a monedei naţionale până la 4,2 lei/euro. „În acest moment, sentimentul faţă de moneda naţională este unul de depreciere, în continuare acesta fiind unul nefavorabil. Totul depinde de politicile guvernamentale“, ne-a declarat Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank.

 

Citeste toata stirea pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici