Scriitorul Ioan Groşan, file de Securitate

Membru în conducerea Uniunii Scriitorilor, Groşan este acuzat de CNSAS că a fost informatorul Securităţii, fiind recrutat în 1974. CNSAS cere judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al lui Groşan, care ar fi avut numele de cod „Radu Greceanu“.

5 afișări
Imaginea articolului Scriitorul Ioan Groşan, file de Securitate

Scriitorul Ioan Groşan, file de Securitate

Colegii de breaslă ai lui Ioan Groşan au rămas uimiţi de solicitarea CNSAS, iar preşedintele Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu, nu a putut fi contactat, ieri, pentru a preciza poziţia instituţiei pe care o coordonează în legătură cu acuzaţiile aduse scriitorului Ioan Groşan.

Citeste toa stirea pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici