Se ingroasa gluma: leul si bursa prind viteza la vale

Leul a pierdut 3% din valoarea de la inceputul anului pana acum si 20% in ultimele sapte luni, iar Bursa 15% de la inceputul anului. BET a pierdut ieri 2,8%, iar leul aproape 1% din valoare. Pierderile au trecut dincolo de piata financiara si afecteaza intreaga economie - distribuitorii cumpara mai scump din strainatate, transportatorii maresc tarifele, cresc ratele la creditele in valuta, iar asiguratorii au daune mai mari de platit, deci pierderi si mai mari decat pana acum.

1 afișare
Imaginea articolului Se ingroasa gluma: leul si bursa prind viteza la vale

Se ingroasa gluma: leul si bursa prind viteza la vale

Semnalele negative la nivel macro, volatilitatea ridicata a cursului leu/euro si contextul extern nefavorabil au determinat una dintre cele mai rapide corectii de pe Bursa din ultimii ani. Sapte din cele opt sedinte de tranzactionare din acest an s-au incheiat cu scaderi la nivelul indicilor bursieri, indicele BET pierzand 13,2%, in timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a prabusit cu 16,4%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici