Secolul XXI va fi secolul crizei alimentare

Populaţia totală a planetei va creşte, în 30 de ani, de la şase miliarde de locuitori la nouă miliarde. Oamenii, animalele şi chiar motoarele maşinilor vor necesita un consum suplimentar de cereale, în condiţiile în care suprafeţele cultivabile ale Pământului nu prea mai pot creşte.

1 afișare
Imaginea articolului Secolul XXI va fi secolul crizei alimentare

Secolul XXI va fi secolul crizei alimentare

Din anul 1950 şi până astăzi, suprafeţele arabile au crescut doar cu 10 la sută, în timp ce populaţia s-a dublat. Acest decalaj, precum şi creşterea nivelului de trai în ţări suprapopulate, cum ar fi China, vor provoca un deficit de cereale şi alte alimente primare, începând chiar din următorii ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici