Seismul nuclear

Comisia Europeana a dat unda verde pentru construirea centralei nucleare de la Belene, Bulgaria, in ciuda faptului ca locul ales prezinta un risc maxim de cutremur.

1 afișare
Imaginea articolului Seismul nuclear

Seismul nuclear

Acordul Comisiei Europene a fost dat in ciuda unor serii de rapoarte alcatuite de experti bulgari care indica pericolul seismic ridicat al zonei. Bulgaria a fost silita sa inchida reactoarele nucleare de la Kozlodui, asemanatoare cu cele de la Cernobal. Astfel si-a pierdut pozitia de principal exportator de energie electrica ieftina din regiune. In disperare de cauza, Sofia s-a orientat rapid catre Moscova, semnand la 18 ianuarie 2008 un acord de colaborare in domeniul energetic. Romania s-a capatuit astfel cu o amenintare cat se poate de grava: la mai putin de 140 de kilometri de Bucuresti va fi construita o centrala atomo-electrica pe baza unui proiect rusesc, intr-o zona cu risc seismic ridicat. O serie de documente publicate de Greenpeace si asociatii ecologiste bulgaresti atesta pericolul de la Belene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici