Sfântul Sinod împinge secretomania până în ziua alegerii Patriarhului

Astăzi, presa nu va avea acces la momentele importante ale alegerii noului Patriarh: nici la şedinţa Sfântului Sinod, nici la cea a Colegiului Electoral Bisericesc. Nici măcar câteva minute, pentru a capta imagini, ziariştii nu vor putea să intre în sălile în care se va hotărî numele noului Patriarh. Aceştia vor fi ţinuţi departe de electori şi vor primi comunicate şi fotografii. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Stoica, spune că decizia a fost luată din motive obiective, respectiv lipsa spaţiului. „Nu încap 100 de ziarişti în sălile în care se vor ţine şedinţele. Numai de la televiziuni am fost anunţaţi că vor veni 50 de reporteri şi cameramani. Apoi, chiar dacă i-am înghesui pe undeva, câteva minute înainte de începerea şedinţelor, tot n-ar fi bine. Ar lua nişte imagini care n-ar spune nimic. Noi vă vom furniza imagini din oră în oră, de la urne, de la dezbateri”.

1 afișare
Imaginea articolului Sfântul Sinod împinge secretomania până în ziua alegerii Patriarhului

Sfântul Sinod împinge secretomania până în ziua alegerii Patriarhului

Decizia privind acest tratament pentru presă pare, însă, a fi urmarea firească a încăpăţânării Sfântului Sinod de a nu comunica, nici până astăzi, oficial, lista membrilor Colegiului Electoral Bisericesc, deşi aceasta nu era secretă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici