SRI nu cedează ascultările!

Directorul SRI, George Maior, a precizat că a ţinut să participe la şedinţa Comisiei de apărare din Senat, unde s-a dezbătut legea de organizare şi funcţionare a SRI, pentru a prezenta "principiile generale şi conceptele cu care SRI susţine elemente importante din această lege, dar, pe de altă parte, şi aspectele cu care SRI nu este de acord".

1 afișare
Imaginea articolului SRI nu cedează ascultările!

SRI nu cedează ascultările!

Maior a cerut ca acest act normativ să fie adoptat cât mai repede, pentru că legea actuală a SRI "este desuetă, anacronică, nu mai ţine cont de modificarea mediului de securitate internaţional şi intern, nu mai ţine de cont de statutul României de ţară membră a NATO şi UE şi nici de provocările strategice ale statului român din această epocă".Referindu-se la posibilitatea concentrării într-un singur loc a dreptului de interceptare a convorbirilor telefonice, directorul SRI a menţionat că "nu înţelegem aspectele legate de limitarea capacităţii SRI de a-şi realiza misiunea fundamentală - de a oferi cunoaştere şi analiză pentru statul român. Mă refer la propunerea de înfiinţare a Autorităţii de interceptare a comunicaţiilor", a precizat Maior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici