Statul dator la stat

O anomalie legislativă, prezentă de ani buni în România, permite unor instituţii publice să încaseze bani de la buget (pentru salarii şi alte cheltuieli), dar, în acelaşi timp, pentru diverse servicii, şi de la alte structuri ale administraţiei publice locale şi centrale, finanţate de la buget.

5 afișări
Imaginea articolului Statul dator la stat

Statul dator la stat

Putem spune statul plăteşte de două ori: o dată prin alocarea de fonduri de la buget pentru funcţionarea unor instituţii şi a doua oară prin achitarea unor servicii prestate între acestea. Este cazul Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Expertize Criminalistice (INEC) din cadrul Ministerului Justiţiei, Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul IGP, Administraţiei Naţionale de Meteorologie din cadrul Ministerului Mediului şi a altor instituţii publice.

Citeste toata stirea pe www.puterea.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici