Statul schimba familiile de someri in familii de bone

O initiativa legislativa de a fenta intelegerea cu Fondul Monetar International incearca sa asigure un loc de munca platit, la domiciliu, pentru cei aproape 20% dintre bugetarii ce urmeaza sa fie disponibilizati. Guvernantii au gasit o portita de scapare, oferindu-le angajatilor de la stat posibilitatea sa devina bone de ocazie si sa ingrijeasca grupe de minimum patru copii, pana cand acestia implinesc varsta de scolarizare.

5 afișări
Imaginea articolului Statul schimba familiile de someri in familii de bone

Statul schimba familiile de someri in familii de bone

Legea bonelor ar putea intra in vigoare anul viitor. Partenerii de dialog social considera ca acest act normativ nu rezolva problema locurilor de munca. Potrivit noilor prevederi, toate aceste servicii reprezinta un compromis, o varianta de a evita disponibilizarile din sistem pe perioada crizei economice. Pentru bonele cu diploma, tarifele vor fi stabilite de stat si venitul se va calcula cu ora. Cursurile de formare pot fi organizate de furnizori privati.


Citeste toata stirea pe www.gardianul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici