Tablete şi laptopuri româneşti. Cu cât sunt mai ieftine faţă de originale

Nu doar electronicele de import sunt fiabile. Cel puţin asta spun producătorii români de electronice care raportează creşteri consistente ale vânzărilor şi vin pe piaţă cu calculatoare şi chiar tablete, ce le concurează uşor pe cele din străinătate. Spre exemplu, compania Televoice a vândut, în cinci luni, 3.000 de tablete.

7 afișări
Imaginea articolului Tablete şi laptopuri româneşti. Cu cât sunt mai ieftine faţă de originale

iPad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă până acum, străinii erau atraşi de forţa de muncă ieftină şi veneau în România ca să producă laptopuri sau chiar frigidere, iată că acum lucrurile stau exact invers. Românii şi-au învăţat lecţia şi acum produc tablete şi desktopuri pe care le vând pe piaţa autohtonă. În plus, se vor extinde în Europa Centrală şi de Est.

Spre exemplu, compania Televoice are în portofoliu un cititor electronic, dar şi două tablete, dintre care una pe care producătorii o numesc chiar un "iPad killer". Tableta Android va fi lansată din 25 iulie la preţuri ce încep de la 1.499 pentru varianta Wi-Fi.

Evolio Neura este echipată cu cel mai rapid procesor disponibil pentru tablete: Nvidia Tegra 2 şi are un display de 9,7 inci. Compania vrea să vândă circa 1.000 de astfel tablete pe lună, după ce produsul anterior s-a vândut în 3.000 de exemplare, din 14 februarie şi până acum. "Piaţa autohtonă este dominată de tabletele iPad, în 2010, potrivit GfK, 75% din unităţile vândute erau tablete Apple, ca în primul semestru din an cota producătorului să scadă la 65%. Potenţial de creştere există şi pentru alţi producători", explică Liviu Nistoran, CEO-ul companiei Televoice. El spune că în a doua jumătate a anului va apărea şi varianta de business a gadgetului.

Citeşte mai multe despre tabletele produse în România pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici