Talharii apelor

Primele luni ale anului 2009 au fost de bun augur pentru piraterie, fenomen care, in ultimii ani a luat amploare mai ales in Somalia. Iar regiunea Golfului Aden a devenit una dintre cele mai periculoase pentru navigatia mondiala. Piratii stiu insa ca nu pot da gres, zona fiind tranzitata anual de 20.000 de nave.

1 afișare
Imaginea articolului Talharii apelor

Talharii apelor

Numai in ultimele saptamani ale lui aprilie au fost capturate peste zece nave in apele Oceanului Indian. Cel mai recent caz, extrem de mediatizat, a fost cel de la finele saptamanii trecute, cand Departamentul de Stat al SUA anunta ca, dupa o interventie in forta, s-a reusit eliberarea capitanului american Richard Phillips, tinut ostatic timp de cinci zile de pirati in largul coastelor Somaliei in Oceanul Indian.

 

Citeste toata stirea www.ziua.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici