Tara secretului de serviciu

Georgiana Iorgulescu, director executiv al Centrului de Resurse Juridice (CRJ), avocat in numeroase procese deschise de ONG-uri unor institutii ale statului care refuza sa ofere date de interes public, considera Legea 182/2002 privind informatiile clasificate o piedica importanta in calea libertatii de informare.

1 afișare
Imaginea articolului Tara secretului de serviciu

Tara secretului de serviciu

Avocata solicita modificarea acesteia cu prilejul discutarii pachetului normativ privind siguranta nationala. Secretul de serviciu, in virtutea caruia "orice conducator de institutie publica poate sa clasifice, printr-un singur ordin, orice", trebuie sa dispara, spune directorul executiv al CRJ, aratand ca am ramas singura tara din Europa care mai mentine aceste norme de inspiratie stalinista.

 

Citeste toata stirea pe www.ziua.net

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici