Telocitele - descoperirea medicală a unui cercetător român care atrage investiţii de milioane de euro în China şi SUA

Telocitele, celule cu un corp mic dar cu prelungiri extrem de lungi existente în corpul uman, descoperite de un grup de cercetărori români de la Institutul de Patologie Victor Babeş, atrag investiţii de milioane de euro în China şi SUA.

16 afișări
Imaginea articolului Telocitele - descoperirea medicală a unui cercetător român care atrage investiţii de milioane de euro în China şi SUA

Telocitele - descoperirea medicală a unui cercetător român care atrage investiţii de milioane de euro în China şi SUA (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

"Există interesul (în SUA- n.red) de a se pune bazele a noi institute de cercetare cu europeni, deoarece aceştia cunosc cel mai bine domeniul. Sumele sunt de 2 -3 milioane de dolari (peste 1,5 mil. euro- n.red.) pentru astfel de proiecte", a spus Laurenţiu M. Popescu, academicianul care a condus grupul de cercetători ce au descoperit telocitele.

Şi chinezii văd potenţialul acestei descoperiri. Profesorul Xiangdong Wang spune că în China există deja 10 de grupuri de cercetărori implicaţi în astfel de proiecte, iar grupul pe care îl reprezintă dispune de un buget de cercetare de 300.000 de euro. Dacă suma ar fi similară şi în cazul celor grupuri, ar rezulta că investiţiile totale în cercetarea telocitelor din China se ridică la circa 3 mil. euro.

Citeşte mai multe despre investiţiile atrase de telocite pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici