Topul celor mai mari 100 de exportatori români. Cine a scos România din recesiune

Creşterea industriei, şi nu datorită unei cereri mari interne, ci datorită creşterii livrărilor la export, a scos România din recesiune, Dacia, producătorii de componente auto, Nokia, marii petrolişti fiind cei care au readus economia locală pe plus.

6 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai mari 100 de exportatori români. Cine a scos România din recesiune

Topul celor mai mari 100 de exportatori români. Cine a scos România din recesiune (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Pe de altă parte, din datele furnizate de către Institutul Naţional de Statistică, singura instituţie dintre cele întrebate care a putut spune care sunt primii 100 de exportatori din România, reiese faptul că piaţa locală este la mâna unor firme străine, doar câteva companii româneşti fiind prezente în acest top: Oltchim, InterAgro, Compa Sibiu şi Aramis Invest Baia Mare.

Revenind la exemplul plecării Nokia, care a avut un "comportament de lăcustă industrială", adică a venit în România, a consumat resursele puse la dispoziţie, iar apoi a plecat în căutarea altei destinaţii, după cum spunea recent primarul Sibiului Klaus Iohannis, faptul că o bună parte din economia României este în afara controlului local este cu atât mai important, mai ales în actualul context de piaţă.

Citeşte mai mult pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici