Topul ţărilor care nu au simţit recesiunea: Cine e pe primul loc

Economiile lumii sunt în prezent interconectate, iar schimburile comerciale dintre ele extrem de puternice, ceea ce le face vulnerabile în faţa riscului de contagiune. Prin urmare, criza financiară care a debutat în vara lui 2007 în Statele Unite a cuprins pieţele din întreaga lume.

6 afișări
Imaginea articolului Topul ţărilor care nu au simţit recesiunea: Cine e pe primul loc

Topul ţărilor care nu au simţit recesiunea: Cine e pe primul loc (Imagine: Shutterstock)

În anii care au urmat, majoritatea economiilor s-au contractat sau şi-au încetinit simţitor creşterea economică.

Cu toate acestea, există economii care au performat foarte bine şi în condiţii de criză. China, economia care a uimit întreaga lume cu viteza cu care creşte, nu se află însă decât pe locul trei la capitolul creştere economică medie în perioada 2008-2010, în urma mult mai modestelor Qatar şi Etiopia, conform datelor Băncii Mondiale.

În acest top prima ţară din zona euro, Polonia, se află abia pe locul 62 din 215 state luate în calcul. De altfel, Polonia este şi singura ţară din UE a cărei economie nu s-a contractat în cei trei ani de criză.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici