Topul ţărilor în care se economisesc cei mai mulţi bani

Când vorbim despre economisire, comportamentul oamenilor variază de la ţară la ţară. Locuitorii Statelor Unite, de exemplu, pun deoparte doar 5,8% din ceea ce câştigă. În ţările aflate în topul celor 10 state în care se economiseşte cel mai mult, locuitorii păstrează pentru zile negre mai mult de 9% din venituri.

3 afișări
Imaginea articolului Topul ţărilor în care se economisesc cei mai mulţi bani

Euro (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Business Insider prezintă un top al ţărilor în care se economiseşte cel mai mult, majoritatea dintre ele provenind din Europa.

Datele, bazate pe statistici ale OECD, iau în calcul taxele pe care locuitorii le plătesc la stat, venitul mediu, rata şomajului, precum şi datoria publică şi deficitul fiecărei ţări în parte.

1. Irlanda - economii de 19,3% din venit

Rata şomajului: 13,7%

Datoria publică: 102,4% din PIB

Nivelul taxelor: 20,9% din venit

Irlanda a avut, la un moment dat, cea mai sănătoasă economie din Europa, lucru care s-a schimbat în timpul recesiunii. Dacă în 2006, Irlanda avea un excedent bugetar de 2,9%, în 2010 ajunsese la un deficit de 32,$% din PIB. Pe măsură ce datoria publică a crescut şi rata şomajului a atins recordul, irlandezii au început să economisească mai mult. Nivelul taxelor este, de asemenea, unul dintre cele mai scăzute din Europa, respectiv aproape 30%.

2.Franţa - econimii de 16% din venit

Rata şomajului: 9,8%

Datoria publică: 94,1% din PIB

Nivelul taxelor: 27,7% din venit

Nivelul economiilor francezilor a crescut în ultimii cinci ani, poate şi datorită faptului că ţara a reuşit să treacă peste recesiune fără prea mari probleme. În 2009, PIB-ul s-a comprimat cu 2,5%, iar rata şomajului a crescut doar cu 2 puncte procentuale.

Citeşte mai multe despre ţările în care se economiseşte cel mai mult pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici