Trucuri care te ajută să slăbeşti primăvara

Medicii nutriţionişti consideră că primăvara efortul depus pentru a slăbi este mult diminuat comparativ cu celelalte anotimpuri, acesta fiind sezonul ideal pentru o dietă, informează Gândul.

7 afișări
Imaginea articolului Trucuri care te ajută să slăbeşti primăvara

Trucuri care te ajută să slăbeşti primăvara (Imagine: Mediafax Foto)

Primăvara este sezonul ideal pentru o cură de slăbire, deoarece apar fructele şi legumele bogate în vitamina C, care au rolul de a accelera procesul de slăbire şi de a topi grăsimea.

Medicii nutriţionişti sunt de părere că efortul depus pentru a slăbi în acest sezon este mult diminuat, comparativ cu toamna sau iarna.

Gândul oferă un top 5 al trucurilor cu ajutorul cărora poţi topi kilogramele.

Organizează-ţi un program fix de mese. Dieta zilnică trebuie să fie alcătuită din trei mese principale şi două gustări. Micul dejun joacă un rol esenţial în procesul de slăbire, deoarece acesta asigură organismului energie pe tot parcursul zilei şi conferă o senzaţie de saţietate pe o perioadă lungă de timp. Iaurtul cu fructe preparat acasă, sendvişurile cu şuncă şi legume de sezon sau milkshake-ul sunt câteva sugestii de meniu pentru micul dejun, recomandate persoanelor care vor să slăbească de către medicul Mihaela Bilic. "Iaurtul cu fructe sau musli este o capcană, pentru că are adaos mare de zahăr şi, din punct de vedere caloric, se apropie de îngheţată, deşi el este perceput ca un iaurt. Nu vă lăsaţi păcăliţi, chiar şi variantele cu 0% grăsime sunt mai mult un desert decât un banal produs lactat", atenţionează dr. Bilic.

Nu renunţa la carne. Persoanele care urmează o dietă au tendinţa de a elimina produsele din carne pe motiv că acestea au un conţinut crescut de grăsime. Potrivit nutriţioniştilor, carnea nu este un "duşman" al siluetei, atât timp cât sunt alese preparatele care au un conţinut caloric scăzut. Peştele, carnea de pui şi cea de vită sunt indicate într-o cură de slăbire.

Citeşte mai multe despre trucurile care te ajută să slăbeşti pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici