"Turismul" atomic la Cernobâl, activat de Fukushima

La 25 de ani de la tragedia de la Cernobâl, accidentul de la Fukushima a adus peste "zona interzisă" din Ucraina un val de vizitatori străini.Yuri Tatarciuc e ghid prin zona evacuată de lângă centrală de peste zece ani. Poate că de asta, pe la prânz, e deja plictisit. Cam pe atunci când străinii veniţi să vadă consecinţele dezastrului nuclear iau masa la cantina de la celebra centrală, căscând ochii la borşul rusesc din farfurie de parcă radiaţiile ar fi vizibile printre bucăţile de cartofi, Yuri mai degrabă se relaxează.

11 afișări
Imaginea articolului "Turismul" atomic la Cernobâl, activat de Fukushima

"Turismul" atomic la Cernobâl, activat de Fukushima

Cât străinilor le tremură lingura în mână, Yuri mai degrabă tace. În uniforma lui militară, de camuflaj, e calm. Nu acelaşi lucru se poate spune despre cei doi vizitatori indieni care acum se odihnesc pe scaunele cantinei, ca după o goană teribilă. În urmă cu mai puţin de o oră alergau la fiecare popas al autocarului, agitaţi să filmeze "pustiul", "dezolarea".

Citeste toata stirea pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici