TVA de 5% la alimentele de bază a trecut de Senat

Dacă legea iniţiată de PSD va fi votată şi la Camera Deputaţilor, un kilogram de carne ar trebui să coste 10,50 lei, în loc de 12 lei. Un proiect de lege iniţiat de cinci senatori PSD, act normativ care vizează reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază (pâine, carne, lapte şi ulei vegetal) a fost adoptat ieri în Senat. În acelaşi timp, pentru a compensa pierderile bugetare, a fost aprobată creşterea accizelor la produsele de lux şi la ţigarete.

1 afișare
Imaginea articolului TVA de 5% la alimentele de bază a trecut de Senat

TVA de 5% la alimentele de bază a trecut de Senat

În legea iniţiată de Ilie Sârbu, Petre Daea, Doina Silistru, Liliana Tomoioagă şi Şter Sever este prevăzută şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 1.500 de lei. Acciza pentru ţigarete va creşte de la 50 euro/1.000 de ţigări - iulie 2007 la 65 euro în 2008, 75 euro în 2009 şi 85 euro în 2010, cu circa 20% mai mult decât este prevăzut acum în Codul Fiscal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici