Ucidere la cerere. Pentru prima data, noul cod penal pedepseste eutanasierea

Pentru prima data in istoria justitiei din Romånia, proiectul noului Cod penal pedepseste eutanasia ca practica medicala. Sub denumirea ”Uciderea la cererea victimei”, articolul 188 din proiectul Codului penal prevede ca „uciderea savârsita la cererea explicita, serioasa, constienta si repetata a victimei care suferea de o boala incurabila sau de o infirmitate grava atestate medical, cauzatoare de suferinte permanente si greu de suportat, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 7 ani”.

1 afișare
Imaginea articolului Ucidere la cerere. Pentru prima data, noul cod penal pedepseste eutanasierea

Ucidere la cerere. Pentru prima data, noul cod penal pedepseste eutanasierea

Textul art. 188 din proiectul Codului penal vizeaza fapta oricarei persoane care ar ucide, la cererea ei, o persoana bolnava incurabil, iar conditiile prevazute corespund, în esenta, conceptului de eutanasie. Codul penal actual nu prevede o reglementare de acest fel, drept consecinta, uciderea oricarei persoane, inclusiv a unei persoane bolnave incurabil, la cererea acesteia, este considerata infractiune de omor simplu sau omor calificat, conform articolelor 174 sau 175.

 

Citeste toata stirea pe www.gardianul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici