Urşii-gunoieri, duşi în cătarea vânătorilor

Demarat cu mare tamtam în urmă cu o lună, programul pentru relocarea şi uciderea urşilor-problemă din Sinaia s-a transformat într-un caz de dispariţie misterioasă.

6 afișări
Imaginea articolului Urşii-gunoieri, duşi în cătarea vânătorilor

Urşii-gunoieri, duşi în cătarea vânătorilor

Capturarea celor 11 exemplare (al 12-lea nu a putut fi prins) a fost filmată de mai multe televiziuni. Ce s-a întâmplat cu urşii, unde au ajuns? Deşi i-am întrebat pe toţi cei implicaţi în operaţiune, cu toţii s-au ferit să dea un răspuns. După ce silvicultorii au adus patru cuşti în mai multe zone din Sinaia, au reuşit să captureze animalele care îi speriaseră pe locuitori şi pe turişti. Costurile materialelor de tranchilizare a urşilor-problemă, 8.092 de lei, au fost suportate de administraţia locală. Iniţial, administratia locală a solicitat aprobare pentru relocarea a 27 de urşi, dar Ministerul Mediului a aprobat doar mutarea a 12 exemplare.

 

Citeste toata stirea pe www.evz.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici