Venitul universităţilor private din România: 200 de milioane de euro pe an

Aproape 400.000 de studenţi români alimentează în prezent bugetele a 34 de universităţi private, care gestionează venituri anuale de 200 de milioane de euro, potrivit unei analize a Ziarului Financiar pe baza bilanţurilor depuse în 2010 de instituţiile de învăţământ superior la Ministerul de Finanţe.

9 afișări
Imaginea articolului Venitul universităţilor private din România: 200 de milioane de euro pe an

Venitul universităţilor private din România: 200 de milioane de euro pe an (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

În condiţiile în care statele din Vest sau SUA se pot lăuda cu universităţi private de prestigiu, de unde angajatorii îşi recrutează cei mai buni candidaţi, în România companiile nici nu vor să audă de licenţiaţii din privat. Cum va influenţa noul top al universităţilor business-ul universităţilor private?

Topul universităţilor realizat după o iniţiativă a Ministerului Educaţiei a plasat universităţile private în categoria cel mai slab cotată din punct de vedere calitativ, ceea ce - teoretic ar trebui să conducă fie la o creştere a calităţii actului educaţional din privat (pentru a intra în următorii patru ani în categoriile "de elită"), fie la o scădere a numărului de studenţi la privat, şi implicit a încasărilor universităţilor.

Citeşte mai multe pw www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici