Vezi cine pierde bani din falimentul din fashion

Cu două firme aflate în insolvenţă, TCE Logistică şi Pro Express Retail, ce operează lanţul de librării Diverta, şi cu o companie în fashion la care creditorii au votat recent intrarea în faliment, proprietarul Octavian Radu susţine că a "tras foarte mult" pentru a pune în echilbru şi pentru a adapta grupul pe care îl conduce la situaţia din piaţă.

4 afișări
Imaginea articolului Vezi cine pierde bani din falimentul din fashion

Vezi cine pierde bani din falimentul din fashion (Imagine: Shutterstock)

"Am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru aceste companii, însă nu pot controla puterea de cumpărare a românilor şi nici contextul economic. Nu sunt de acord cu intrarea în faliment a companiei Fashion Retail Group (FRG), dar a fost decizia creditorilor", declară Octavian Radu din biroul de acasă, de unde lucrează ca un "consultant" pentru propriile firme, mana ge mentul fiind "dat din mână", după cum spune.

La una dintre cele trei firme aflate în insol venţă, Fashion Retail Group (FRG), ce ob ţinea afaceri de 15,7 mil. euro cu peste zece branduri în fashion, creditorii au votat re cent intrarea în faliment. Datoriile firmei se ridică la 9,3 mil. euro, din care 5,2 mil. euro are de recuperat numai Alpha Bank.

Doar casa nu a fost pusă "gaj" la bancă

"Consider acest faliment nu un eşec intelectual, ci unul financiar, pentru că atât eu, cât şi furnizorii vom pierde bani. Băncile nu pierd nimic pentru că au garanţii pe terenurile şi clădirile mele. Singurul lucru cu care nu am garantat creditele de la bănci este casa mea".

Alpha Bank nu a răspuns solicitării ZF legată de viitorul faliment al FRG, companie pe care a creditat-o.

Radu susţine că deţine mai multe terenuri, printre care unul de 30 de hectare la Arad şi unul de 7 hectare în Giuleşti, dar şi clădiri, care înainte de 2008 erau evaluate la 50 de milioane de euro, "sumă ce depăşeşte cu

mult datoriile totale ale grupului", după cum apreciază omul de afaceri.

Citeşte mai multe despre falimentul din fashion pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici